Lime-korianderes csirkemell
  • timer75 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 80 dekagramm
  • Globus Majonéz - 3 evőkanál
  • Knorr Csípős Csirke Páckeverék - 1 tasak
  • tej - 1 dl
  • lime - 2 darab
  • kisdoboz koriander levél - 2 doboz
  • bambusznyárs - 8-10 darab

Elkészítés:

  1. Keverjük simára a Globus Majonézt a tejjel és a Knorr Páckeverékkel. Adjuk hozzá a lime-ok reszelt héját, levét és a durvára vágott koriander leveleket, keverjük át.
  2. A megmosott, szárazra törölt csirkemellet vágjuk kb. 1 cm vastag, 6-8 cm-es szeletekre.
  3. Tegyük a húst a pácba, és lefedve, hűtőben pácoljuk 1 éjszakán keresztül.
  4. Sütés előtt 1 órával vegyük ki a húst a hűtőből.
  5. A húst fűzzük beáztatott bambusznyársakra, és lassú parázson, gyakran megforgatva, grillezzük 8-10 percig.Tipp: • A bambusznyársakat grillezés előtt érdemes 10-15 percig langyos vízbe áztatni. Így csökkenthetjük a grillezés során a nyársak lángra kapásának esélyét. • HA még odafér: Készíthetjük csirkecomb filéből is, ez esetben nem szükséges nyársra fűzni, de süssük néhány perccel tovább.