Feltöltve:

Lime-korianderes csirkemell

timer 75
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

csirkemell filé80 dekagramm
Globus Majonéz3 evőkanál
Knorr Csípős Csirke Páckeverék1 tasak
tej1 dl
lime2 darab
kisdoboz koriander levél2 doboz
bambusznyárs8-10 darab

Elkészítés

1. lépés

Keverjük simára a Globus Majonézt a tejjel és a Knorr Páckeverékkel. Adjuk hozzá a lime-ok reszelt héját, levét és a durvára vágott koriander leveleket, keverjük át.

2. lépés

A megmosott, szárazra törölt csirkemellet vágjuk kb. 1 cm vastag, 6-8 cm-es szeletekre.

3. lépés

Tegyük a húst a pácba, és lefedve, hűtőben pácoljuk 1 éjszakán keresztül.

4. lépés

Sütés előtt 1 órával vegyük ki a húst a hűtőből.

5. lépés

A húst fűzzük beáztatott bambusznyársakra, és lassú parázson, gyakran megforgatva, grillezzük 8-10 percig.


Tipp:
• A bambusznyársakat grillezés előtt érdemes 10-15 percig langyos vízbe áztatni. Így csökkenthetjük a grillezés során a nyársak lángra kapásának esélyét.
• HA még odafér: Készíthetjük csirkecomb filéből is, ez esetben nem szükséges nyársra fűzni, de süssük néhány perccel tovább.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem