cukor | 2 evőkanál |
---|---|
Knorr Marhahúsleves-kocka | 2 darab |
babérlevél | 2 darab |
aprított fokhagyma gerezd | 2 darab |
vörösbor | 2 dl |
friss gyömbér | 3 dekagramm |
lilahagyma | 50 dekagramm |
margarin | 5 dekagramm |
toastkenyér | 6 szelet |
almaecet | 2 evőkanál |
juhsajt | 15 dekagramm |
Lilahagymaleves pirítóssal a Levesek kategóriában
A hagyma felét apró kockára vágjuk,a másik felét vékonyan felkarikázzuk,megsózzuk.A gyömbért apró kockákra vágjuk.
A Knorr leveskockából készítsünk 8dl marhahúslevet. Másfél kanál cukrot egy serpenyőben felolvasztunk,az apróra vágott hagymát,a zúzott fokhagymát,a babérlevelet,és a gyömbért kb.2 percig pirítjuk benne. Hozzáöntjük a húslét,a vörösbort,3dl vizet és kb.10 percig főzzük. 20 percre félretesszük, majd átszűrjük..
A hagymakarikákat az ecettel,kevés vízzel,fél kanál cukorral kicsit megpároljuk.
A szendvicskenyereket megkenjük margarinnal,a szétmorzsolt juhsajtot elosztjuk a kenyérszeleteken.Sütőben pár percig pirítjuk,majd a leveshez kínáljuk. A levest a párolt hagymakarikákkal tálaljuk.