A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a húst beáztatjuk. Egy edényben feltesszük a levesnek a vizet és beletesszük a hozzávalókat, a fűszerek kivételével. Elkezdjük főzni, közepes lángon és folyamatosan szedjük le a képződő habot. Amikor már nem habzik, adjuk hozzá a fűszereket. Nagyon lassú tűzön, éppen hogy csak pezsegjen, főzzük puhára a húst és a hozzávalókat. Kb 70-90 perecig főzzük a hab leszedése után.
Amíg fő a leves, készítsük el a tésztát. A lisztet szitáljuk egy edénybe, sózzuk meg. Készítsünk benne egy mélyedést és üssük bele a tojást. Adjunk hozzá annyi vizet, amennyit felvesz és jól gyúrható tésztát készítsünk belőle. Hagyjuk pihenni, kb 30 percet. Pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát, nem kell nagyon vékonyra, kb 2-3 mm vastag lehet. Vágjuk széles csíkokra, kb 5-6 cm. Enyhén lisztezzük meg a tetejét és a csíkokat helyezzük egymásra, majd éles késsel kezdjük feldarabolni, kb 2 mm-es vastagságúra. A levágott tésztákat néha néha kézzel lazítsuk fel, hogy ne ragadjanak össze.
Egy edénybe tegyünk fel vizet főni, tegyük bele a vízbe a margarint, sózzuk meg, majd amikor elkezd forrni tegyük bele a tésztát és főzzük kb. 5-10 percig. Amikor megfőtt, hideg vízzel öblítsük le.
A leves amikor elkészül, vegyük le a tűzről és hagyjuk állni legalább 15 percet.