Lepcsánka, macok, tócsni
Lepcsánka, macok, tócsni
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • burgonya - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. Az alap, hogy pucolt burgonyát ledarálunk húsdarálón, és lisztet keverünk hozzá, sózás után. Továbbá jellegének megfelelő fűszert.
  2. Mind három variáció tulajdonképpen ugyan az, csak a fűszerek és a sütés módjában van minimális eltérés. Az eltérés kicsinysége ellenére mégis teljesen más ízt kapunk. Lepcsánka: Kell só, bors, minimális tört fokhagyma. A sütés kevés zsiradékon palacsintasütőben. A kisütött palacsintákat fogyaszthatjuk, csak úgy magában, de köretnek is adhatjuk. (Tátrai. - falatok. Szlovákiai étel). Macok: ugyan ez, csak fokhagyma nélkül, és zsírozott tepsiben terítjük el és sütjük pirosra. Tócsni: a lepcsánkával megegyező a tésztája, mivel más az íz, mert bő zsiradékban sütjük, nagy méretű kanállal szaggatva. Szaggatáskor a zsiradékban szétnyomjuk a kanállal. Mindegyik variációba keverhetünk, apróra vágott, dinsztelt vöröshagymát is, vagy pirított darált húst is, vagy mindkettőt.