Feltöltve:

Lepcsánka, macok, tócsni

timer 50
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

burgonya1 kilogramm

Lepcsánka, macok, tócsni a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Az alap, hogy pucolt burgonyát ledarálunk húsdarálón, és lisztet keverünk hozzá, sózás után. Továbbá jellegének megfelelő fűszert.

2. lépés

Mind három variáció tulajdonképpen ugyan az, csak a fűszerek és a sütés módjában van minimális eltérés. Az eltérés kicsinysége ellenére mégis teljesen más ízt kapunk.
Lepcsánka: Kell só, bors, minimális tört fokhagyma. A sütés kevés zsiradékon palacsintasütőben. A kisütött palacsintákat fogyaszthatjuk, csak úgy magában, de köretnek is adhatjuk. (Tátrai. - falatok. Szlovákiai étel). Macok: ugyan ez, csak fokhagyma nélkül, és zsírozott tepsiben terítjük el és sütjük pirosra. Tócsni: a lepcsánkával megegyező a tésztája, mivel más az íz, mert bő zsiradékban sütjük, nagy méretű kanállal szaggatva. Szaggatáskor a zsiradékban szétnyomjuk a kanállal. Mindegyik variációba keverhetünk, apróra vágott, dinsztelt vöröshagymát is, vagy pirított darált húst is, vagy mindkettőt.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem