Lenmagos pogácsák a Előételek kategóriában
A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd áttörjük.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk és beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, a tejfölt, a krumplit és belemorzsoljuk a szoba-hőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk. Ha találunk benne pici krumpli darabokat, azt még szétnyomkodjuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd egy közepes szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb és megkenjük tejjel. A tetejüket megszórjuk a magokkal.
Előmelegített sütőben hőlégkeverésen 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Amint kivesszük a sütőből, lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva kb. 10 percig pihentetjük.