Feltöltve:

Lengyel ponty sörrel és mézeskaláccsal

timer 60
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl1 evőkanál
sárgarépa1 darab
cukor1.5 evőkanál
őrölt szerecsendió1 csipetnyi
fehérrépa1 darab
Knorr Zöldségleveskocka1 darab
mandula30 gramm
mazsola30 gramm
vörösbor40 milliliter
citrom1 darab
barna sör6.6 dl
Knorr Ételsűrítő1 evőkanál
ponty1 darab
mézeskalács100 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Tisztítsuk meg a pontyot, sózzuk be és vágjuk patkókra. Tegyük félre kb. 20 percre. Ezalatt főzzünk zöldség alaplevet fél liter vízből, a répából, fehérrépából és a Knorr Zöldségleves-kockából. Dobjuk a pontypatkókat a fövő levesbe és kis tűzön 10 percig főzzük.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    A mézeskalácsot öntsük le az egyik üveg sörrel, morzsoljuk a sörben szét és öntsük a leveshez. A maradék sörrel együtt adjunk hozzá a mazsolát, az aprított mandulát, a citromszeleteket, a szerecsendiót, valamint az édes vörösbort.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Karamellizáljunk cukrot, másfél kanállal barnítsunk meg egy serpenyőben, adjunk hozzá egy kanál vizet és főzzük együtt a Knorr ételsűrítővel.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Mindent öntsünk a levesbe, majd a főzés vége előtt ízesítsük tejföllel.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Citrommal kínáljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Meggyes ujjlenyomat süti

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld teás bögrés sütemény

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokis bögrés sütemény

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 2

Grillezett karaj görög pácban

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Grillezett lazac zöldségekkel

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lime-korianderes csirkemell

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0

Mustáros-rukkolás húsgolyók

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0

Fehérboros-kakukkfüves karaj

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

BBQ oldalas

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0

Mexikói barbacoa marharagu

timer 180"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karfiol pecorino sajttal

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0