Feltöltve:

Lengyel pacalleves

timer 215
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz50 gramm
majoránna2 teáskanál
petrezselyemzöld0.5 csokor
vegyes leveszöldség1 kilogramm
marhanyak30 dekagramm
őrölt gyömbér1 teáskanál
Knorr Marhahúsleves-kocka3 darab
fehér kenyér10 dekagramm
szegfűbors4 darab
őrölt szerecsendió1 csipetnyi
erős paprika1 teáskanál
marhapacal1 kilogramm
tej1 darab
babérlevél2 darab
fokhagymagerezd3 darab
édes paprika1 evőkanál
paradicsom sűrítmény2 teáskanál
szemes bors6 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A pacalt alaposan öblítsük le, majd főzzük vízben kb. két óra hosszat. Ezután öntsük le az egész vizet róla és öntsük fel friss, hideg vízzel, majd újra főzzük egy órán át.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Egy másik lábosban főzzük meg a húslevest. A zöldséget és a marhahúst öntsük le kb. két liter vízzel. Adjuk hozzá a babérlevelet, a szegfűborsot és a szemes borsot.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Adjuk hozzá a Knorr kockákat és lassan főzzük a marha húslevest kb. egy órán át.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Vegyük ki a puha húst és a zöldségeket, majd vágjuk csíkokra. A lecsöpögtetett pacallal együtt tegyünk mindent a húslevesbe.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    A levest fűszerezzük édes és erős paprikával, paradicsom pürével, szerecsendióval, gyömbérrel, majoránnával és az átnyomott fokhagyma gerezdekkel.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    A kenyeret áztassuk tejbe, majd csavarjuk ki belőle. Alaposan pépesítsük a margarinnal, és adjuk a pacalhoz. Főzzük még kb. 15 percig. Szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel és tálaljuk friss kenyérrel vagy péksüteménnyel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek