Lengyel pacal leves hússal és zöldségekkel
Lengyel pacal leves hússal és zöldségekkel
  • timer130 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 100 gramm
  • sárgarépa - 1 darab
  • majoránna - 1 evőkanál
  • bors - 5 mag
  • marhanyak - 500 gramm
  • szegfűbors - 2 mag
  • őrölt szerecsendió - 0.25 teáskanál
  • erős paprika - 0.25 teáskanál
  • marhapacal - 800 gramm
  • babérlevél - 2 darab
  • liszt - 1 evőkanál
  • fehérrépa - 1 darab
  • Knorr Házias Marhahús Levesalap - 2 darab
  • hagyma - 2 darab
  • zeller - 2 darab
  • sertéskaraj - 0.5 kilogramm

Elkészítés:

  1. Készítsünk alaplevet. Öntsük le a marhanyakat, sertéshúst és a fele zöldséget 1,5 l hideg vízzel, adjuk hozzá a Knorr Házias Marhahús levesalapot és forraljuk fel.
  2. Szedjük le a keletkezett habot, adjuk hozzá a borsszemeket, a szegfűborsot, 2 babérlevelet és egy intenzív húslevest főzzünk.
  3. A keletkezett alaplevet szűrjük át. A húst vágjuk csíkokra, a maradék nyers zöldséget vágjuk vékony szeletekre (juliennere) vagy reszeljük le (a főtt zöldséget használjuk fel máshoz).
  4. A húst a lereszelt zöldséggel pirítsuk át rövid ideig forró margarinon, szórjuk meg liszttel, azután egy percig pirítsuk és öntsük fel a marhahús alaplével.
  5. Az így elkészített leveshez adjuk a felcsíkozott marhapacalt és a maradék fűszert. Az egészet főzzük még kb. 20 percig lassú tűzön, aztán tálaljuk.