Feltöltve:

Lengyel pacal leves hússal és zöldségekkel

timer 130
mood Közepes
person 8 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz100 gramm
sárgarépa1 darab
majoránna1 evőkanál
bors5 mag
marhanyak500 gramm
szegfűbors2 mag
őrölt szerecsendió0.25 teáskanál
erős paprika0.25 teáskanál
marhapacal800 gramm
babérlevél2 darab
liszt1 evőkanál
fehérrépa1 darab
Knorr Házias Marhahús Levesalap2 darab
hagyma2 darab
zeller2 darab
sertéskaraj0.5 kilogramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Készítsünk alaplevet. Öntsük le a marhanyakat, sertéshúst és a fele zöldséget 1,5 l hideg vízzel, adjuk hozzá a Knorr Házias Marhahús levesalapot és forraljuk fel.

  2. 2. lépés

    Szedjük le a keletkezett habot, adjuk hozzá a borsszemeket, a szegfűborsot, 2 babérlevelet és egy intenzív húslevest főzzünk.

  3. 3. lépés

    A keletkezett alaplevet szűrjük át. A húst vágjuk csíkokra, a maradék nyers zöldséget vágjuk vékony szeletekre (juliennere) vagy reszeljük le (a főtt zöldséget használjuk fel máshoz).

  4. 4. lépés

    A húst a lereszelt zöldséggel pirítsuk át rövid ideig forró margarinon, szórjuk meg liszttel, azután egy percig pirítsuk és öntsük fel a marhahús alaplével.

  5. 5. lépés

    Az így elkészített leveshez adjuk a felcsíkozott marhapacalt és a maradék fűszert. Az egészet főzzük még kb. 20 percig lassú tűzön, aztán tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Tarhonyaleves

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1

Lebbencsleves

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Hideg meggyleves

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 4

Spárgás kukorica leves

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lebbencsleves ropogós baconnel

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Lebbencsleves

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3

Karfiolos csirkeragu leves

timer 65"
mood Közepes
thumb_up 1

Hideg meggyleves

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1

Csorbaleves

timer 35"
mood Közepes
thumb_up 2