Rama Vajas Íz | 100 gramm |
---|---|
sárgarépa | 1 darab |
majoránna | 1 evőkanál |
bors | 5 mag |
marhanyak | 500 gramm |
szegfűbors | 2 mag |
őrölt szerecsendió | 0.25 teáskanál |
erős paprika | 0.25 teáskanál |
marhapacal | 800 gramm |
babérlevél | 2 darab |
liszt | 1 evőkanál |
fehérrépa | 1 darab |
Knorr Házias Marhahús Levesalap | 2 darab |
hagyma | 2 darab |
zeller | 2 darab |
sertéskaraj | 0.5 kilogramm |
Lengyel pacal leves hússal és zöldségekkel a Levesek kategóriában
Készítsünk alaplevet. Öntsük le a marhanyakat, sertéshúst és a fele zöldséget 1,5 l hideg vízzel, adjuk hozzá a Knorr Házias Marhahús levesalapot és forraljuk fel.
Szedjük le a keletkezett habot, adjuk hozzá a borsszemeket, a szegfűborsot, 2 babérlevelet és egy intenzív húslevest főzzünk.
A keletkezett alaplevet szűrjük át. A húst vágjuk csíkokra, a maradék nyers zöldséget vágjuk vékony szeletekre (juliennere) vagy reszeljük le (a főtt zöldséget használjuk fel máshoz).
A húst a lereszelt zöldséggel pirítsuk át rövid ideig forró margarinon, szórjuk meg liszttel, azután egy percig pirítsuk és öntsük fel a marhahús alaplével.
Az így elkészített leveshez adjuk a felcsíkozott marhapacalt és a maradék fűszert. Az egészet főzzük még kb. 20 percig lassú tűzön, aztán tálaljuk.