Lengyel húsos palacsinta
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 2 darab
  • tej - 250 milliliter
  • liszt - 7 evőkanál
  • só, bors - 1 csipetnyi
  • főtt leveshús - 0.5 kilogramm

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a lisztet, tojást és 10 dkg olvasztott margarint. Fokozatosan, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet. Ízesítsük egy csipet sóval és hagyjuk pihenni 10 percig. Ezután süssünk palacsintákat a tésztából.
  2. Dinszteljük meg egy kis margarinon a megpucolt és a szeletekre vágott hagymát, adjuk hozzá a leveshúst és keverjük össze.
  3. A húst a hagymával daráljuk le húsdarálón.
  4. Adjunk a töltelékhez egy kis borsot és 2 gerezd lereszelt fokhagymát.
  5. Töltsük meg a palacsintákat a töltelékkel, majd tekerjük össze.
  6. Olvasztott margarinon pirítsuk meg a palacsinták mindkét oldalát. Tálaljuk forró húslevessel vagy paradicsomlevessel.