Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
vöröshagyma | 1 darab |
majoránna | 1 evőkanál |
olaj | 1 evőkanál |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 2 darab |
szegfűbors | 3 darab |
babérlevél | 2 darab |
fokhagymagerezd | 2 darab |
paradicsom sűrítmény | 1 evőkanál |
Knorr Pörköltízesítő kocka | 1 darab |
sertéshús | 40 dekagramm |
aszalt szilva | 5 darab |
liszt | 1 evőkanál |
füstölt húsos szalonna | 30 dekagramm |
fehér káposzta | 0.5 kilogramm |
szárított gomba | 5 darab |
füstölt kolbász | 30 dekagramm |
savanyúkáposzta | 0.5 kilogramm |
Lengyel húsos káposzta a Főételek kategóriában
Tegyünk fel kb. 1.5 liter vizet főni babérlevéllel és szegfűborssal. Főzzük meg ebben a füstölt szalonnát egészben, majd vágjuk kockákra. Langyos vízbe áztassuk be a szárított gombát.
A szalonna levéhez adjuk hozzá a felaprított savanyú káposztát és a felvágott fehér káposztát. Adjuk hozzá a Knorr Pörköltízesítő kockát és főzzük kb. 30 percig.
A sertéshúst és a megpucolt hagymát vágjuk kockára és pirítsuk, majd pároljuk meg egy serpenyőben.
A korábban langyos vízben beáztatott szárított gombát daraboljuk fel és adjuk a paradicsompürével együtt a káposztához. Pároljuk őket együtt.