Lencsés magvas sült
Lencsés magvas sült
  • timer70 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • vöröslencse - 250 gramm
  • sárgarépa - 150 gramm
  • vegyes dióféle - 120 gramm
  • szójaliszt - 2 evőkanál
  • Knorr Természetesen Finom! Sült alap - 1 tasak
  • őrölt mogyoró vagy mandula - 50 gramm
  • paradicsompüré - 150 milliliter
  • zöldfűszerek - 1 teáskanál

A szakács tippje:

  • Tálaláshoz friss saláta - 1 marék

Elkészítés:

  1. Folyó víz alatt mossa meg a lencsét egy sűrűlyukú szitában. Forraljon fel 500 ml vizet egy edényben és alacsony lángon főzze körülbelül 20 percig, míg az összes folyadékot felszívja és krémes kása lesz belőle. Kanalazza le a habot, ami főzés közben keletkezik. Közben kevergesse a lencsét.
  2. Tisztítsa meg a sárgarépát és durván reszelje le. Durván aprítsa fel a vegyes dióféléket. Keverje össze a szójalisztet 4 evőkanál vízzel.
  3. Keverje hozzá a Knorr Természetesen Finom! Sült alap tartalmát a lencséhez. Adja hozzá az aprított és az őrölt dióféléket, a sárgarépát és a szójalisztet, majd jól keverje össze.
  4. Formázza meg a 2 magvas sültet és helyezze őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kenje meg olajjal a tetjét. 200°C-ra előmelegített sütőben süsse körülbelül 30 percig. Adjon hozzá 150 ml paradicsompürét és fűszerezze ízlés szerint szárított zöldfűszerekkel és süsse még 10 percig.
  5. A szakács tippje: Tálalja salátával!

Sütéshez