Feltöltve:

Lencsés magvas sült

timer 70
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vöröslencse250 gramm
sárgarépa150 gramm
vegyes dióféle120 gramm
szójaliszt2 evőkanál
Knorr Természetesen Finom! Sült alap1 tasak
őrölt mogyoró vagy mandula50 gramm
paradicsompüré150 milliliter
zöldfűszerek1 teáskanál

A szakács tippje:

Tálaláshoz friss saláta1 marék

Sütéshez

Sütési idő 10 perc
Sütési hőmérséklet 200 °

Alternatív étrend

Lencsés magvas sült a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Folyó víz alatt mossa meg a lencsét egy sűrűlyukú szitában. Forraljon fel 500 ml vizet egy edényben és alacsony lángon főzze körülbelül 20 percig, míg az összes folyadékot felszívja és krémes kása lesz belőle. Kanalazza le a habot, ami főzés közben keletkezik. Közben kevergesse a lencsét.

2. lépés

Tisztítsa meg a sárgarépát és durván reszelje le. Durván aprítsa fel a vegyes dióféléket. Keverje össze a szójalisztet 4 evőkanál vízzel.

3. lépés

Keverje hozzá a Knorr Természetesen Finom! Sült alap tartalmát a lencséhez. Adja hozzá az aprított és az őrölt dióféléket, a sárgarépát és a szójalisztet, majd jól keverje össze.

4. lépés

Formázza meg a 2 magvas sültet és helyezze őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kenje meg olajjal a tetjét. 200°C-ra előmelegített sütőben süsse körülbelül 30 percig. Adjon hozzá 150 ml paradicsompürét és fűszerezze ízlés szerint szárított zöldfűszerekkel és süsse még 10 percig.

5. lépés

A szakács tippje: Tálalja salátával!

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem