vöröslencse | 250 gramm |
---|---|
sárgarépa | 150 gramm |
vegyes dióféle | 120 gramm |
szójaliszt | 2 evőkanál |
Knorr Természetesen Finom! Sült alap | 1 tasak |
őrölt mogyoró vagy mandula | 50 gramm |
paradicsompüré | 150 milliliter |
zöldfűszerek | 1 teáskanál |
Tálaláshoz friss saláta | 1 marék |
---|
Sütési idő | 10 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 200 ° |
Lencsés magvas sült a Főételek kategóriában
Folyó víz alatt mossa meg a lencsét egy sűrűlyukú szitában. Forraljon fel 500 ml vizet egy edényben és alacsony lángon főzze körülbelül 20 percig, míg az összes folyadékot felszívja és krémes kása lesz belőle. Kanalazza le a habot, ami főzés közben keletkezik. Közben kevergesse a lencsét.
Tisztítsa meg a sárgarépát és durván reszelje le. Durván aprítsa fel a vegyes dióféléket. Keverje össze a szójalisztet 4 evőkanál vízzel.
Keverje hozzá a Knorr Természetesen Finom! Sült alap tartalmát a lencséhez. Adja hozzá az aprított és az őrölt dióféléket, a sárgarépát és a szójalisztet, majd jól keverje össze.
Formázza meg a 2 magvas sültet és helyezze őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kenje meg olajjal a tetjét. 200°C-ra előmelegített sütőben süsse körülbelül 30 percig. Adjon hozzá 150 ml paradicsompürét és fűszerezze ízlés szerint szárított zöldfűszerekkel és süsse még 10 percig.
A szakács tippje: Tálalja salátával!