Lencsesaláta
Lencsesaláta
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • Knorr Füstölthús-ízesítő kocka - 2 darab
  • babérlevél - 2 darab
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • lilahagyma - 1 darab
  • lencse - 250 gramm
  • fehérborecet - 4 evőkanál

Elkészítés:

  1. A lencsét nagyon alaposan öblítsük át, hogy a jellegzetes "földíztől" megszabadítsuk. (Áztatni nem kell, mert hamar megpuhul.)
  2. Tegyük fel főni kb. másfél liter vízzel. Tegyünk bele két babérlevelet, a két Knorr-kockát és két gerezd fokhagymát is. Forrás után kb. 40 perc múlva puha lesz. (Vigyázzunk, ne főzzük túl.)
  3. Ha kész, szűrjük le és hagyjuk hűlni.
  4. Ha már nem forró, akkor keverjük össze vékonyra szelt lila hagymával, az ecettel, olíva olajjal, frissen őrölt borssal és durvára vágott petrezselyem zölddel. Ha szükséges ízesítsük még Delikáttal. Köretként is, önmagában is nagyon tápláló saláta.