Lencsesaláta sütőtökkel, céklával és fetával
Lencsesaláta sütőtökkel, céklával és fetával
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • babérlevél - 2 darab
  • sütőtök - 1 darab
  • feta sajt - 10 dekagramm
  • lilahagyma - 1 darab
  • cékla - 20 dekagramm
  • lencse - 25 dekagramm
  • bébi spenót - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A lencsét jól öblítsük le folyó vízzel, hogy a jellegzetes "föld íztől" megszabadítsuk. (A lencsét áztatni nem kell, mert hamar megpuhul.)
  2. Tegyük föl kb. másfél liter vízbe főni. Adjuk hozzá a babérlevelet, a fokhagymát és a Knorr-kockákat. Forrás után kb. 40 perc múlva puha lesz a lencse, de vigyázzunk, ne főzzük túl.
  3. Közben hámozzuk meg a sütőtököt és vágjuk kb. 2 cm-es kockákra. Tegyük egy hőálló tálba, forgassuk át 2 evőkanál olíva olajban és szórjuk meg egy kis Delikáttal.
  4. Tegyük kb. 200 fokos sütőbe és süssük puhára kb. 20 perc alatt.
  5. Ha kész a lencse, szűrjük le alaposan és hagyjuk hűlni. Ha már nem forró, akkor egy salátás tálban keverjük óvatosan össze a sütőtök kockákkal, a kockára vágott feta-sajttal, a kockára vágott céklával, megmosott bébi spenót levelekkel, a vékonyra szelt lila hagymával, a durvára vágott petrezselyem zölddel és 2 evőkanál olíva olajjal. Ha szükséges ízesítsük még egy kevés Delikáttal.