víz | 1 liter |
---|---|
petrezselyem zöld | 1 csokor |
sárgarépa | 2 darab |
vöröshagyma | 1 darab |
olaj | 2 evőkanál |
babérlevél | 2 darab |
paradicsom sűrítmény | 1 teáskanál |
gerezd fokhagyma | 1 darab |
reszelt citromhéj | 1 teáskanál |
bacon | 100 gramm |
szárított kakukkfű | 1 teáskanál |
csirke felsőcomb | 800 gramm |
lencse | 400 gramm |
Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez | 3 teáskanál |
petrezselyem gyökér | 2 darab |
Globus Mustár | 1 teáskanál |
Lencsés csirke a Főételek kategóriában
A csirkecombokat tisztítsuk meg, ha szükséges. Szórjuk meg és jól dörzsöljük be 2 kiskanál csirkés Delikáttal.
Pucoljuk meg és daraboljuk fel a répát és a petrezselyem gyökeret kb. 2 centis kockákra. A hagymát hámozzuk meg és vágjuk vastagabb szeletekre.
Egy serpenyőben, vagy lábosban forrósítsunk föl olajat és pirítsuk meg rajta a csirkecombokat, majd tegyük őket félre. A felesleges olajat öntsük ki a lábosból.
Tegyük a lábosba a felkockázott bacont és süssük meg. Adjuk hozzá a zöldségeket, a hagymát és a babérlevelet. Pirítsuk pár percig együtt, majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát is. Pirítsuk további 2-3 percig, majd adjuk hozzá a mustárt és a paradicsompürét. Keverjük el benne és pirítsuk össze egy kicsit.
Ekkor adjuk hozzá a lepirított csirkecombokat és továbbra is lassú tűzön, lefedve pároljuk további fél órát, míg a lencse puha nem lesz. (A csirkecomb ennyi idő alatt biztosan kész lesz.)
A végén adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, és az apróra vágott petrezselyem zöldet. Szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal.
Végül adjuk hozzá a jól átmosott lencsét és a szárított kakukkfüvet is. Öntsük föl vízzel, adjunk hozzá egy kiskanál csirkés Delikátot, majd hozzuk forrásba. Ezután lefedve pároljuk lassú tűzön kb. fél órát.