Lencsés chili
Lencsés chili
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • fekete bors - 2 mag
  • Knorr Füstölthús-ízesítő kocka - 1 darab
  • babérlevél - 1 darab
  • joghurt - 2 dl
  • curry - 1 teáskanál
  • snidling - 1 csokor
  • lencse - 30 dekagramm
  • darált sertéshús - 25 dekagramm
  • KNORR Chili con Carne alap - 1 csomag
  • répa - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az előző nap beáztatott lencsét a babérlevéllel, KNORR füstölt hús ízű kockával, őrölt borssal, cukorral ízesített vízben puhára főzzük. Ha konzerv lencsét használunk, átmossuk és lecsepegtetjük.
  2. Az olajon megpirítjuk a megreszelt répát és a darált húst, enyhén sózzuk, ha levét elpárologta, hozzáadjuk a curryt majd felöntjük a 4 dl hideg vízzel elkevert KNORR Chili con Carne alappal. Kevergetve felforraljuk, 8 percig főzzük. Végül belekeverjük a lencsét is és összemelegítjük. Joghurttal, apróra vágott snidlinggel tetézve tálaljuk.