sárgarépa | 2 darab |
---|---|
vöröshagyma | 1 darab |
olaj | 2 evőkanál |
Knorr Füstölthús-ízesítő kocka | 4 darab |
babérlevél | 2 darab |
füstölt kolbász | 150 gramm |
gerezd fokhagyma | 2 darab |
rozmaring ág | 2 cm |
lencse | 500 gramm |
zellergumó | 80 gramm |
petrezselyem gyökér | 2 darab |
darabolt paradicsom-konzerv | 1 darab |
Lencseleves zöldségekkel és kolbásszal a Levesek kategóriában
Az apróra vágott hagymát dinszteljük meg olajon. Adjuk hozzá a szétzúzott fokhagymát, az összekötözött rozmaring ágakat és a babérleveleket. Ezalatt a lencsét jól mossuk meg, öblítsük át alaposan.
A megpucolt zöldségeket vágjuk kockára és adjuk hozzá a megdinsztelt hagymához. Majd adjuk hozzá a karikára vágott füstölt paprikás kolbászt is. Kevergetve pirítsuk-pároljuk 5 percig.
Ezután adjuk hozzá a paradicsom konzervet és öntsük föl vízzel. Adjuk hozzá a Knorr kockákat is.
Majd öntsük hozzá a lencsét és forraljuk föl a levest. Közepes lángon főzzük készre kb. 50 perc alatt.
Ha kész, ízesítsük sóval, borssal, ha szükséges. Tálaláskor ízlés szerint adhatunk hozzá egy kis tejfölt is.