Lencseleves paradicsommal és csípős húsgombócokkal
Lencseleves paradicsommal és csípős húsgombócokkal
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • chili paprika - 1 darab
  • zsemlemorzsa - 1 evőkanál
  • tojás - 1 darab
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • hagyma - 1 darab
  • margarin - 2 evőkanál
  • darált sertéshús - 400 gramm
  • darabolt paradicsom konzerv - 1 darab
  • friss petrezselyem zöld - 1 csokor
  • lencsekonzerv - 1 darab
  • Knorr Penne all’Arrabbiata Alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A darált húst jól dolgozzuk össze a Knorr Arrabbiata-alappal, a szemlemorzsával és a tojással. Hagyjuk picit állni.
  2. Gyúrjunk belőlük kisebb diónyi nagyságú húsgombócokat. Két evőkanál margarint forrósítsunk föl egy lábosban és pirítsuk meg rajta őket. Ha kész vannak, vegyük ki és tegyük félre őket.
  3. Közben aprítsuk föl a hagymát és a fokhagymát. A chilinek vegyük ki a magjait és aprítsuk föl azt is.
  4. A maradék zsiradékon pirítsuk meg őket, majd adjuk hozzá a leszűrt és átöblített lencsét és a paradicsom konzervet. Öntsük föl egy liter forró vízzel és adjuk hozzá a két leveskockát. Hozzuk forrásba és főzzük kb. 5 percig.
  5. A végén adjuk hozzá a húsgombócokat és hozzuk még egyszer forrásba. Tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyem zölddel.