Feltöltve:

Lencseleves cukros, barna rántással

timer 90
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz5 dekagramm
víz3 liter
tejföl5 evőkanál
vöröshagyma1 darab
Knorr Marhahúsleves-kocka2 darab
babérlevél2 darab
fokhagymagerezd4 darab
liszt5 dekagramm
2 dekagramm
ecet2 evőkanál
lencse25 dekagramm
pirospaprika1 evőkanál
Globus Mustár1 evőkanál
virsli20 dekagramm
kristálycukor2 teáskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A megmosott lencsét a fazékba öntjük. Hozzáöntünk a 3 liter hideg vizet, beletesszük a babérlevelet és felforraljuk.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    1 dkg Rama margarinnal aranysárgára pirítjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát. Az előre lereszelt 4 gerezd fokhagymát a forró vöröshagymához keverjük és hozzáadjuk az 1 evőkanál pirospaprikát is.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    A hagymás keveréket a leveshez adjuk és ezzel együtt főzzük tovább a levest. Beletesszük a sót és a két húsleveskockát is.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    4 dkg Rama margarinnal és 2 teáskanál cukorral karamellt készítünk. A margarinos karamellhez hozzáadjuk a lisztet és együtt is pirítjuk egy kicsit. A cukros, barna rántáshoz hozzákeverjük a tejfölt, a mustárt és az ecetet.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    A leveshez adjuk a tejfölös rántást, jól összeforraljuk, közben a virslit karikákra vágjuk.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    A virslit a leveshez adjuk és néhány percig még forraljuk. Ha szükséges, sóval, vagy ecettel utóízesíthetjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek