Lencsefőzelék, füstölt sonkával
Lencsefőzelék, füstölt sonkával
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • tejföl - 3 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • liszt - 2 evőkanál
  • füstölt sonka - 20 dekagramm
  • lencse - 50 dekagramm
  • fűszerpaprika - 4 darab

Elkészítés:

  1. A hagymát apróra vágjuk és a lencsével együtt feltesszük főzni annyi vízbe ami épp ellepi. Hozzáadjuk a babérlevelet és a füstölt sonkát is. Együtt főzzük, míg a lencse puha nem lesz.
  2. Ha megpuhult a lencse egy kis lábosban az olajon készítsük el a rántást. A lisztet világos zsemleszínűre pirítjuk majd tűzről levéve hozzáadjuk a paprikát kb 2 dl vizet és jól összekeverve a lencséhez adjuk. Összeforraljuk őket amíg besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a pohár tejfölt, elkeverjük, és forralunk rajta egyet még.
  3. Sonkával tálaljuk.