Lencsefőzelék baconbe tekert virslivel a Főételek kategóriában
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk. Másnap a hagymát finomra vágjuk és felforrósítunk 1 evőkanál olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük fél liter vízzel. Beletesszük a füstölt hús kockát. Mikor a kocka feloldódott, hozzáadjuk a lencsét és a 2 babérlevelet, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje a lencsét. Fedő alatt lassú tűzön puhára főzzük. Időközben pótoljuk a főzés során elpárolgott vizet és ízlés szerint sózzuk.
Ha a lencse megpuhult elkészítjük a rántást. A maradék olajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, félrehúzzuk, majd belekeverjük a pirospaprikát és a forrásban lévő lencséhez adjuk. Jól elkeverjük és tovább főzzük még körülbelül 5 percig.
Belekeverjük a mustárt és a tejfölt, majd még egy percig főzzük. Melegen tálaljuk.