Lencsefőzelék
Lencsefőzelék
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • lencse - 40 dekagramm
  • füstölt oldalas - 15 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • Olaj - 2 evőkanál
  • Liszt - 1 evőkanál
  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • Pirospaprika - 1 teáskanál
  • babérlevél - 2 darab
  • tejföl - 1 evőkanál
  • Delikát ételízesítő - 2 teáskanál
  • Globus Mustár - 1 teáskanál
  • Cukor - 1 teáskanál
  • 1-2 evőkanál ecet - darab

Elkészítés:

  1. A lencsét alaposan öblítsük át, öntsük fel hideg vízzel, hogy bő két ujjnyira ellepje.
  2. Adjuk hozzá a babérlevelet, az egészben hagyott fokhagymát és a füstölt húst.
  3. Ízesítsük 1 tk Delikáttal. Főzzük puhára forrástól számítva kb. 45 perc alatt.
  4. Ezalatt az olajon pirítsuk halvány sárgára az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a lisztet és kevergetve pirítsuk tovább 1-2 percig. A tűzről lehúzva szórjuk rá a paprikát, kevés hideg vízzel felöntve készítsünk belőle rántást.
  5. A rántással sűrítsük a főzeléket, és főzzük további 5 percig. Kóstolás után ízesítsük Delikáttal, cukorral és borecettel. Gazdagítsuk tejföllel.