Lencsefőzelék
Lencsefőzelék
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • tejföl - 1 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • Knorr Füstölthús-ízesítő kocka - 3 darab
  • babérlevél - 2 darab
  • liszt - 1 evőkanál
  • borecet - 1 evőkanál
  • lencse - 40 dekagramm
  • pirospaprika - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A lencsét alaposan öblítsük át és tegyük föl bő vízben főni a babérlevéllel, a fokhagymával és a füstölt hús ízesítő kockákkal együtt. Főzzük puhára forrástól számítva kb. 45 perc alatt.
  2. Közben az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a pirospaprikát is, majd a lisztet. Kevés hideg vízzel felöntve készítsünk belőle rántást.
  3. A főzés végén sűrítsük be vele a főzelékünket és főzzük további 5-10 percig. Ízesítsük ízlés szerint Delikáttal, borssal és borecettel. Adjunk hozzá egy kevés citromhéjat, apróra vágott petrezselyem zöldet és tejfölt. Tálaljuk sült sonkával, fasírttal, vagy sült virslivel.