fokhagyma gerezd | 2 darab |
---|---|
tejföl | 1 dl |
Knorr Füstölthús-ízesítő kocka | 1 darab |
babérlevél | 3 darab |
burgonya | 2 darab |
liszt | 3 evőkanál |
lencse | 40 dekagramm |
Lencsefőzelék a Főételek kategóriában
Válogassuk át, majd mossuk meg jó alaposan a lencsét, és egy lábasba tegyük bele. Engedjük fel 8 dl vízzel.
Tegyünk a vízbe 3-4 babérlevelet, a megpucolt fokhagymagerezdeket, sót, és ha szeretjük a füstölt ízeket egy Knorr füstölthús ízesítő kockát.
A burgonyát pucoljuk meg, és vágjuk apró kockákra. Miután már negyed órát főtt a lencse, beletehetjük a burgonyát.
Ha a lencse és a burgonya is megpuhult, a lisztet egy mélytányérban keverjük jól el egy kis vízzel csomómentesre, majd tegyük bele a tejfölt is. Azzal is keverjük simára.
A főzelékből szedjünk ki egy kis levet, ezt tegyük a habarásunkhoz (hőkiegyenlítünk) és keverjük el.
Ezután sűrű kevergetés mellett öntsük a főzelékhez.
Még legalább 5 percig forraljuk a főzeléket, hogy ne legyen liszt íze.
Ha szeretjük a savanykás ízeket, miután kikapcsoltuk a főzeléket tehetünk még hozzá egy evőkanál ecetet.