Feltöltve:

Lencsefasírt

timer 80
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

zsemlemorzsa5 dekagramm
vöröshagyma2 darab
majoránna1 teáskanál
tojás2 darab
olaj2 evőkanál
babérlevél3 darab
burgonya20 dekagramm
liszt7 dekagramm
lencse25 dekagramm
pirospaprika1 teáskanál
őrölt kömény1 csipetnyi
borsikafű1 teáskanál
tönköly fehér liszt10 dekagramm

Lencsefasírt recept.

Elkészítés

1. lépés

Az előző este beáztatott lencsét sóval, fűszerekkel, 1 db egészben hagyott kis fej hagymával feltesszük főni. Annyi vizet öntünk rá, amennyi két ujjnyira ellepi, mert mire a lencse megpuhul, a víznek el kell főnie. Ha közben elfogyna, és még a lencse nem puha, akkor pótoljuk.

2. lépés

A burgonyát is héjában feltesszük főni.

3. lépés

A közepes fej hagymát apró kockákra vágva olajon egy púpozott kávéskanál ételízesítővel kis lángon megpároljuk.

4. lépés

Ha a lencse megfőtt, a hagymát kivesszük belőle, és egy nagy keverőtálba öntjük, várunk, míg kihűl.

5. lépés

Ha a burgonya is kihűlt, almareszelőn lereszeljük, és a kihűlt lencséhez adjuk.

6. lépés

A lencsés masszához adjuk a liszteket, a zsemlemorzsát és a tojásokat, és kézzel összedolgozzuk. Ha híg lenne, zsemlemorzsával, ha túl sűrű, akkor vízzel korrigáljuk.

7. lépés

Vizes kézzel kis lapos fasírtpogácsákat formázunk belőle, és forró olajban, közepes lángon mindkét oldalát megsütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem