Lencsecurry
Lencsecurry
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 liter
  • mustármag - 0.5 teáskanál
  • fokhagyma gerezd - 4 darab
  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 1 darab
  • paradicsom - 4 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • olaj - 5 evőkanál
  • cukor - 1 csipetnyi
  • kókuszreszelék - 4 evőkanál
  • padlizsán - 2 darab
  • curry levél - 8 darab
  • kókusztej konzerv - 1 darab
  • sárga lencse - 150 gramm
  • koriandermag - 5 teáskanál
  • szárÍtott chili - 3 darab
  • őrölt kurkuma - 0.2 teáskanál
  • tamarinkrém - 10 gramm
  • görögszéna - 0.5 teáskanál

Elkészítés:

  1. Öntsük az olaj felét egy serpenyőbe és jól forrósítsuk fel. Adjuk hozzá a koriandermagot, a görögszénát és a chilit. Pirítsuk egy pár percet.
  2. Pucoljuk meg és vágjuk apróra a hagymát. Mossuk meg és daraboljuk fel a paradicsomot. A hagymát pirítsuk meg az összezúzott fokhagymával együtt.
  3. Mossuk meg a lencsét és egy liter vízzel, illetve a Tyúkhúsleves alappal öntsük a hagymára. Főzzük, félpuhára, majd adjuk hozzá a kókusztejet. Adjuk hozzá a kurkumát is.
  4. A padlizsándarabokat jól csavarjuk ki és a paradicsommal együtt adjuk a lencséhez. Öntsük rá az olajon megpirított fűszereket is.
  5. A maradék olajat végül öntsük a serpenyőbe és hevítsük fel. Adjuk hozzá a curryleveleket és a mustármagot.Amikor a mustármag elkezd pattogni, szórjuk a lencsére. A főzés végén ízesítsük cukorral és a tamarinnal, esetleg sóval, fekete borssal. Tálaljuk frissen aprított koriander zölddel
  6. Közben egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a kókuszreszeléket. Tegyük a lencsébe, ha kész.
  7. A padlizsánt mossuk meg, kockázzuk fel, majd szórjuk be sóval. Tegyük egy edénybe, majd tegyünk rá nehezéket, hogy jól jöjjön ki a csípős lé a padlizsánból (Minél hosszúkásabb, keskenyebb padlizsánt sikerül vásároljunk, annál kevésbé lesz csípős).