víz | 1 liter |
---|---|
mustármag | 0.5 teáskanál |
fokhagyma gerezd | 4 darab |
Knorr Házias Tyúkhús Levesalap | 1 darab |
paradicsom | 4 darab |
vöröshagyma | 2 darab |
olaj | 5 evőkanál |
cukor | 1 csipetnyi |
kókuszreszelék | 4 evőkanál |
padlizsán | 2 darab |
curry levél | 8 darab |
kókusztej konzerv | 1 darab |
sárga lencse | 150 gramm |
koriandermag | 5 teáskanál |
szárÍtott chili | 3 darab |
őrölt kurkuma | 0.2 teáskanál |
tamarinkrém | 10 gramm |
görögszéna | 0.5 teáskanál |
Lencsecurry a Főételek kategóriában
Öntsük az olaj felét egy serpenyőbe és jól forrósítsuk fel. Adjuk hozzá a koriandermagot, a görögszénát és a chilit. Pirítsuk egy pár percet.
Pucoljuk meg és vágjuk apróra a hagymát. Mossuk meg és daraboljuk fel a paradicsomot. A hagymát pirítsuk meg az összezúzott fokhagymával együtt.
Mossuk meg a lencsét és egy liter vízzel, illetve a Tyúkhúsleves alappal öntsük a hagymára. Főzzük, félpuhára, majd adjuk hozzá a kókusztejet. Adjuk hozzá a kurkumát is.
A padlizsándarabokat jól csavarjuk ki és a paradicsommal együtt adjuk a lencséhez. Öntsük rá az olajon megpirított fűszereket is.
A maradék olajat végül öntsük a serpenyőbe és hevítsük fel. Adjuk hozzá a curryleveleket és a mustármagot.Amikor a mustármag elkezd pattogni, szórjuk a lencsére. A főzés végén ízesítsük cukorral és a tamarinnal, esetleg sóval, fekete borssal.
Tálaljuk frissen aprított koriander zölddel
Közben egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a kókuszreszeléket. Tegyük a lencsébe, ha kész.
A padlizsánt mossuk meg, kockázzuk fel, majd szórjuk be sóval. Tegyük egy edénybe, majd tegyünk rá nehezéket, hogy jól jöjjön ki a csípős lé a padlizsánból (Minél hosszúkásabb, keskenyebb padlizsánt sikerül vásároljunk, annál kevésbé lesz csípős).