lencse | 150 gramm |
---|---|
vöröshagyma | 1 darab |
paradicsompüré | 1 evőkanál |
olívaolaj | 3 evőkanál |
fokhagymagerezd | 3 darab |
sárgarépa | 4 darab |
padlizsán | 1 darab |
gomba | 100 gramm |
paradicsomszósz | 200 milliliter |
víz | 450 milliliter |
Knorr Zöldséges Házias levesalap | 1 darab |
balzsamecet | 2 evőkanál |
szárított oregánó | 2 teáskanál |
Bors | 1 csipetnyi |
spagetti tészta | 4 adag |
parmezán sajt | 4 adag |
Lencse Bolognai spagetti a Főételek kategóriában
A lencsét (ami lehet beluga lencse, fekete lencse, zöld lencse is) mossuk meg, és csöpögtessük le.
A sárgarépát, a gombát és a padlizsánt nagy lyukú reszelőn keresztül reszeljük le. Süssük meg az olíva olajban, vagy akár 200 fokon sütőben körülbelül 7-10 perc alatt (sütőtől függően).
Olívaolajban pirítsuk meg a hagymát, és adjuk hozzá a paradicsompürét. Egy pár percig süssük együtt.
Adjuk hozzá a fokhagymát, a sült zöldséget, a lencsét, a paradicsomszószt, a vizet, a Knorr Zöldséges Házias levesalapot és a balzsamecetet. Sózzuk meg.
Lassú tűzön fedő alatt főzzük körülbelül 25 percig. Ezután távolítsuk el a fedőt, és hagyjuk, hogy a leve elpárologjon. Fűszerezzük ízlés szerint az oregánóval, sóval és borssal.
A tésztával és a reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk.