Lekváros kevert
Lekváros kevert
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 30 dekagramm
  • Ráma - 5 dekagramm
  • tojás - 2 egész
  • rétesliszt - 30 dekagramm
  • só - 1 darab
  • szódabikarbóna - 1 darab
  • szódavíz - 2 dl
  • baracklekvár - 12 evőkanál
  • durvára vágott dió - 1 kevés
  • Rama a kenéshez - 1 kevés

Elkészítés:

  1. 30 deka cukrot, 5 dkg Ramát és 2 egész tojást nagyon alaposan kikeverünk. Egy másik edényben összedolgozunk 30 dkg réteslisztet csipet sóval, és egy kávéskanál szódabikarbónával. A tojásos keveréket fokozatosan hozzádolgozzuk a liszthez, és folyamatosan adagolunk még hozzá 2 dl szódavizet, vagy buborékos ásványvizet, valamint 12 nagy evőkanál baracklekvárt. Jól elkeverjük és egy közepes méretű, kikent és kilisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. A tetejét jól megszórjuk vágott dióval, és úgy sütjük, mint a piskótát. 200 fokra melegített sütőbe tesszük, öt perc múlva visszavesszük a hőt 170 fokra. Ha a tűpróba negatív, kész a sütemény.