Feltöltve:

Lekváros kevert

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor30 dekagramm
Ráma5 dekagramm
tojás2 egész
rétesliszt30 dekagramm
1 darab
szódabikarbóna1 darab
szódavíz2 dl
baracklekvár12 evőkanál
durvára vágott dió1 kevés
Rama a kenéshez1 kevés

Lekváros kevert a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

30 deka cukrot, 5 dkg Ramát és 2 egész tojást nagyon alaposan kikeverünk. Egy másik edényben összedolgozunk 30 dkg réteslisztet csipet sóval, és egy kávéskanál szódabikarbónával. A tojásos keveréket fokozatosan hozzádolgozzuk a liszthez, és folyamatosan adagolunk még hozzá 2 dl szódavizet, vagy buborékos ásványvizet, valamint 12 nagy evőkanál baracklekvárt. Jól elkeverjük és egy közepes méretű, kikent és kilisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. A tetejét jól megszórjuk vágott dióval, és úgy sütjük, mint a piskótát. 200 fokra melegített sütőbe tesszük, öt perc múlva visszavesszük a hőt 170 fokra. Ha a tűpróba negatív, kész a sütemény.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem