Feltöltve:

Lekváros, kelt palacsinta

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Sütéshez

olaj1 darab

Tálaláshoz

baracklekvár1 darab

-

tej250 milliliter
porcukor2 evőkanál
élesztő2 dekagramm
tojás1 darab
Ráma5 dekagramm
liszt40 dekagramm
0.5 teáskanál
kristálycukor1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt langyos tejben 1 csipet cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet elkeverjük a tojással, a megolvasztott Ramával, a porcukorral és a maradék kristálycukorral.

  2. 2. lépés

    Adjuk hozzá a megkelt élesztőt is, végül apránként dolgozzuk bele a sóval elkevert lisztet is. Keverjük csomómentesre és hagyjuk kelni.

  3. 3. lépés

    A serpenyőben hevítsünk fel némi olajat, kanalazzunk bele egy adag tésztát, (nem kell eloszlatni a serpenyőben, hogy vastag maradjon) és mindkét oldalát süssük meg.

  4. 4. lépés

    Ugyanígy készítsük el a maradék tésztát is. A kész palacsintákat tálaljuk gyümölcslekvárral, amit tálalás előtt akár fel is melegíthetünk, így kissé folyósabb állagú lesz.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek