Feltöltve:

Lekváros, kelt palacsinta

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tej250 milliliter
porcukor2 evőkanál
élesztő2 dekagramm
tojás1 darab
Ráma5 dekagramm
liszt40 dekagramm
0.5 teáskanál
kristálycukor1 evőkanál

Sütéshez

olaj1 darab

Tálaláshoz

baracklekvár1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt langyos tejben 1 csipet cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet elkeverjük a tojással, a megolvasztott Ramával, a porcukorral és a maradék kristálycukorral.

  2. 2. lépés

    Adjuk hozzá a megkelt élesztőt is, végül apránként dolgozzuk bele a sóval elkevert lisztet is. Keverjük csomómentesre és hagyjuk kelni.

  3. 3. lépés

    A serpenyőben hevítsünk fel némi olajat, kanalazzunk bele egy adag tésztát, (nem kell eloszlatni a serpenyőben, hogy vastag maradjon) és mindkét oldalát süssük meg.

  4. 4. lépés

    Ugyanígy készítsük el a maradék tésztát is. A kész palacsintákat tálaljuk gyümölcslekvárral, amit tálalás előtt akár fel is melegíthetünk, így kissé folyósabb állagú lesz.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek