Feltöltve:

Lekváros csiga

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma10 dekagramm
liszt10 dekagramm
fahéj1 kávéskanál
cukor10 dekagramm
kemény lekvár20 dekagramm
1 csipetnyi
élesztő5 dekagramm
tojás1 darab
tej2 dl
cukor8 dekagramm
liszt60 dekagramm
Ráma15 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Az átszitált liszt közepébe morzsoljuk az élesztőt. Öntsünk rá 1 dl langyos tejet, és szórjuk meg kevés cukorral. Ha hólyagos lesz a tej, dolgozzuk össze a liszttel és a többi cukorral, valamint a puha Ramaval, a tojással, és a csipetnyi sóval. Gyúrjuk addig, amíg egy sima tésztát nem kapunk. Belisztezett deszkán dolgozzuk még egyszer jól át a tésztát. Felezzük el, és az egyik felét 1 cm vastagságúra nyújtsuk ki. Kenjük be a lekvár felével. Nyújtsuk ki a tészta másik felét, fektessük az előzőre, és kenjük be a lekvár másik felével. Tekerjük fel a hosszabb oldaláról úgy, mint a beiglit. Vágjuk 1 cm vastagságú szeletekre. Fektessük egy Ramával kikent sütőlapra, - nem túl közel egymáshoz-, és szórjuk meg édes morzsával. Morzsakészítés: a puha Ramat, a cukrot, a lisztet, és a fahéjat morzsoljuk össze. Előmelegített sütőben világosbarnára süssük meg.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem