Feltöltve:

Lekváros bukta

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tej350 milliliter
élesztő30 gramm
porcukor50 gramm
finomliszt250 gramm
rétesliszt250 gramm
4 gramm
tojás1 darab
Ráma90 gramm

A töltelékhez

lekvár1 darab

A kenéshez

Ráma120 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit. A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Ráöntjük a tojásokat, majd az olvasztott Ramát, és a tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Kb 5 perc dagasztás után elválik az üst oldalától, de továbbra is lágy marad. Tetejét kis liszttel megszórjuk és 15 percig pihentetjük. Átgyúrjuk, ismét lelisztezzük a tetejét, majd 35 percen keresztül hagyjuk kelni. Lisztezett asztalon 35x42 cm-es téglalapot nyújtunk, majd pár perc pihentetés után 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk, 33 db négyzetet kell kapnunk. Ízlés szerint lekvárral töltjük. Ha rájuk tettük a tölteléket, feltekerjük őket a töltelék irányából. 12 dkg Ramát felolvasztunk, és egy 25x35 cm-es tepsibe öntjük. A buktákat beleforgatva az olvasztott Ramába, szorosan egymás mellé rakjuk. Meleg helyen még 15 percig kelesztjük őket, majd kb 25-35 perc alatt készre sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem