Feltöltve:

Lekváros bukta

timer 150
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tészta tetejét lekenni sütés előtt

Rama a tepsi kikenéséhez1 kevés

Töltéshez

sütésálló sárgabarack lekvár1 üvegcse

A tésztára

porcukor1 darab

Tészta

cukor5 dekagramm
áttört krumpli20 dekagramm
Ráma6 dekagramm
élesztő3 dekagramm
tojássárgája3 darab
liszt50 dekagramm
tej3 dl
1 kevés

Elkészítés

1. lépés

Először 1 dl tejben elkeverem a cukrot és felfuttatom benne az élesztőt. Ezután a lisztet, a tojássárgákat, a 6 dkg Ramát, egy kevés sót, valamint a maradék tejet langyosan, a felfuttatott élesztőt és az áttört krumplit jól kidolgozom. Ezt lehet fakanállal, de robotgéppel is. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztem. Kelesztés után jól lisztezett deszkán 1 cm-re kinyújtom és 10x10 cm-es darabokra vágom és a sütésálló lekvárral megtöltöm, összegöngyölöm és Ramával megkent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és a tetejét olvasztott Ramával megkenem. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékletem sütöm.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem