Lekváros bukta
Lekváros bukta
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 50 dekagramm
  • élesztő - 2 dekagramm
  • tej - 3 dl
  • tojássárgája - 2 darab
  • Ráma - 6 dekagramm
  • porcukor - 5 dekagramm
  • só - 1 darab

A töltelékhez

  • sűrű lekvár - 1 pohár

Elkészítés:

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A tojássárgákat a cukorral elkeverjük, hozzáöntjük a tejet. A lisztet tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, és ide öntjük a hozzávalókat. Jól elvegyítjük, majd az olvasztott Ramát is hozzákeverjük, és jól eldolgozzuk. Langyos helyen egy órát kelesztjük. A tésztát egy centi vastagra nyújtjuk, tíz centis négyszögekre vágjuk, közepébe lekvárt teszünk és összecsavarjuk. Kikent tepsiben egymás mellé tesszük a buktákat szorosan, tetejüket Ramával bekenjük. Még kelesztjük fél órát, azután sütőben 190 fokon megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.