Feltöltve:

Lekváros bukta

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
élesztő2 dekagramm
tej3 dl
tojássárgája2 darab
Ráma6 dekagramm
porcukor5 dekagramm
1 darab

A töltelékhez

sűrű lekvár1 pohár

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt 1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A tojássárgákat a cukorral elkeverjük, hozzáöntjük a tejet. A lisztet tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, és ide öntjük a hozzávalókat. Jól elvegyítjük, majd az olvasztott Ramát is hozzákeverjük, és jól eldolgozzuk. Langyos helyen egy órát kelesztjük. A tésztát egy centi vastagra nyújtjuk, tíz centis négyszögekre vágjuk, közepébe lekvárt teszünk és összecsavarjuk. Kikent tepsiben egymás mellé tesszük a buktákat szorosan, tetejüket Ramával bekenjük. Még kelesztjük fél órát, azután sütőben 190 fokon megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem