Feltöltve:

Lekváros aranygaluska

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tej2.5 dl
élesztő2 dekagramm
kristály cukor1 evőkanál
tojássárgája2 darab
1 csipetnyi
liszt55 dekagramm
olvasztott Rama8 evőkanál

Töltelék

szilvalekvár2 dl
darált dió25 dekagramm
porcukor10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A langyos tejbe beletesszük a kristálycukrot, az élesztőt és megfuttatjuk. A liszthez hozzátesszük a tojások sárgáját, a sót, a megkelt élesztőt és jól ki dolgozzuk, majd 2evőkanál olvasztott Ramát is jól beledolgozzunk. Egy óráig meleg helyen kelesztjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sütőedényt jól kikenjük Ramával és darált diót szórunk az aljára. A dió többi részét összekeverjük a porcukorral. Kinyújtjuk jó vékonyra a megkelt tésztát (0,4cm) és 5x5 cm-es kockákra vágjuk. Mindegyik közepébe egy kávéskanál szilvalekvárt teszünk, összefogjuk és kis gombócokká formázzuk. A kis gömböket egyenként egy pillanatra olvasztott Ramába mártogatjuk, és egymás mellé rakjuk a tál aljára. Megszórjuk jó bőven cukrozott dióval, hogy a gombócok közötti rész is megteljen. Két sort rakunk egymásra. A tál ne legyen tele, mert még a duplájára kelesztjük 30 perc alatt a tésztát. Előmelegített sütőben 40percig sütjük. Langyosan már fogyaszthatjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem