Feltöltve:

Legpuhább linzer

timer 60
mood Közepes
person 2 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

vaj20 dekagramm
Liszt30 dekagramm
tojássárgája1 darab
porcukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja darab
Sütőpor1 teáskanál
sárgabaracklekvár15 dekagramm

Sütéshez

Sütési idő 15 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája széles tepsi

Sokáig kerestem a legpuhább linzer receptet - és íme, megtaláltam egy régi szakácskönyvünkben. Sokszor riogattak, hogy túl sokáig tart és macerás a linzer elkészítése, de a titok annyiban rejlik csak, hogy amikor a tésztával dolgozol, nem szabad hagynod, hogy felmelegedjen. Ha felmelegszik, azonnal beszakad, ezért ha esetleg bekövetkezik a baj, csak vissza kell tenni a hűtőbe pihentetni és folytatódhat a munka. Ráadásul napokat se kell tölteni a hűtőben, teljesen felesleges, így is finom és omlós lesz. :)

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A legpuhább linzer elkészítéséhez először is össze kell kevernünk a száraz alapanyagokat, vagyis a porcukrot, vaníliás cukrot, lisztet, sütőport, valamint a fél citrom héját összekeverjük. Mehet bele rögtön a margarin is, de vigyázzunk, nehogy túlmelegítsük a tésztát az összedolgozáskor. Végül adjuk hozzá tojássárgáját és tegyük hűtőbe a tésztát min. 15 percre, de ideálisabb fél órára.

  2. 2. lépés

    Nyújtsuk vékonyra a hűtőből kivett tésztát, nagyjából 2-3 milliméteresre. Ha kinyújtottuk, jöhetnek a linzerformák: ha csak egyféle formánk van, akár fél literes palack kupakját is felhasználhatjuk a "linzer tető" kiszúráshoz, legyünk kreatívak! ;)

  3. 3. lépés

    A kiszaggatott formákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben sütjük nagyjából 10-15 percet, 180 fokon. Fontos, hogy folyamatosan figyeljük a linzer színét: ha kissé sötétedik a teteje, már kész is van és vehetjük is a sütőből.

  4. 4. lépés

    Az elkészült linzer tetőt és linzer aljat lekvárral összetapasztjuk. A lekvár lehet folyósabb, kis pihentetés után össze fog állni.
    Tetszés szerint díszíthetjük porcukorral vagy a képen látható tortabevonó étcsokival.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 250"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem