A legjobb quiche​
A legjobb quiche​
  • timer65 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • teljes kiőrlésű liszt​ - 200 gramm
  • hideg margarin​ - 100 gramm
  • Só - teáskanál
  • brokkoli - 200 gramm
  • sárgarépa - 150 gramm
  • sampiongomba - 150 gramm
  • Tojás - 4 darab
  • zsírszegény tejszín​ - 200 gramm
  • Knorr zöldségpor alaplé​ - 4 teáskanál
  • dió - 50 gramm

A szakács tippje: ​

  • Tálaláshoz gratinírozza reszelt sajttal - 1 marék

Elkészítés:

  1. Gyúrja tésztává a lisztet, a margarinnal, a sóval és 3 evőkanálnyi hideg vízzel. Lisztes munkafelületen nyújtsa ki a tésztát, majd béleljen ki vele egy kivajazott torta- vagy piteformát (26 cm átmérőjű). Készítsen egy körülbelül 2 cm-es tésztaszélt. Villával szúrkálja meg az alapot a formában a tésztát. Tegye hűtőbe körülbelül 30 percre. Ha felmelegedett a sütő süsse elő a formát 200 °C-on, 10 percig.
  2. Tisztítsa meg zöldségeket. A brokkolit szedje szét apró virágokra, a többi zöldséget vágja vékony szeletekre vagy negyedekre. Készítse elő a tojáskeveréket a tojásokkal, a tejszínnel és a Knorr zöldségpor alaplével. Fűszerezze dióbéllel és sok borssal.​
  3. Oszlassa el a tölteléket a pitetészta alján és öntse rá a tojásos keveréket. Szórja meg durvára aprított dióval.
  4. Süsse a zöldséges quichet alulról a második rácson 35-40 percig. Szeletelés ás tálalás előtt hagyja 5-10 percet hűlni.

Sütéshez