A legjobb quiche​
A legjobb quiche​
  • timer65 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • teljes kiőrlésű liszt​ - 200 gramm
  • hideg margarin​ - 100 gramm
  • Só - teáskanál
  • rapini brokkoli​ - 200 gramm
  • sárgarépa - 150 gramm
  • sampiongomba - 150 gramm
  • Tojás - 4 darab
  • zsírszegény tejszín​ - 200 gramm
  • Knorr zöldségpor alaplé​ - 4 teáskanál
  • dió - 50 gramm

A szakács tippje: ​

  • Tálaláshoz gratinírozza reszelt sajttal - 1 marék

Elkészítés:

  1. Gyúrja tésztává a lisztet, a margarinnal, a sóval és 3 evőkanálnyi hideg vízzel. Lisztes munkafelületen nyújtsa ki a tésztát, majd béleljen ki vele egy kivajazott torta- vagy piteformát (26 cm átmérőjű). Készítsen egy körülbelül 2 cm-es tésztaszélt. Sokszor szúrkálja meg az alapot egy villával. Tegye hűtőbe körülbelül 30 percig. Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra. Süsse vakon 10 percig.
  2. Tisztítsa meg a brokkolit és szedje szét apró virágokra. Tisztítsa meg a répát és a gombát, majd vágja őket vékony szeletekre vagy negyedekre. Készítse elő a tojáskeveréket a tojásokkal, a tejszínnel és a Knorr zöldségpor alaplével. Fűszerezze dióbéllel és sok borssal.​
  3. Oszlassa el a tölteléket a pitetészta alján. Öntse rá a tojásos keveréket. Szórja meg durvára aprított dióval.
  4. Süsse a zöldséges quichet alulról a második rácson 35-40 percig. Szeletelés ás tálalás előtt hagyja 5-10 percet hűlni.

Sütéshez