tojás | 1 darab |
---|---|
mogyoró | 5 dekagramm |
morzsa | 2 evőkanál |
---|---|
tojás | 2 darab |
porcukor | 12 dekagramm |
citrom reszelt héja | 1 darab |
darált pörkölt mogyoró | 12 dekagramm |
tej | 3.5 evőkanál |
---|---|
sütőpor | 1 csomag |
liszt | 50 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
citrom reszelt héja | 1 darab |
tojás | 2 darab |
Ráma | 15 dekagramm |
cukor | 25 dekagramm |
Legényhódító a Desszertek kategóriában
A tésztához valókat annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy lágyan nyújtható tésztát kapjunk. A tésztacipót elfelezzük. Az egyik felét kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy kikent tepsibe fektetjük. Rászórjuk a tölteléket. Ehhez az őrölt, pörkölt mogyorót porcukorral, reszelt citromhéjjal, 2 tojással és a morzsával elkeverjük. Beborítjuk a másik tésztalappal. A felvert tojással megkenjük, és villával itt-ott megszurkáljuk. Ráhintjük a durvára darabolt mogyorót. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt megsül.