Feltöltve:

Legegyszerűbb almás pite

timer 35
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

finomliszt260 gramm
kockákra vágott Rama120 gramm
sárgabarackdzsem2 evőkanál
hámozott, kicsutkázott, vékonyan felszeletelt alma460 gramm
őrölt fahéj1 teáskanál
fűszerkeverék, (koriandermag, fahéj, édeskömény, kínai fahéj, szerecsendió, gyömbér)0.5 teáskanál
narancs reszelt héja1 darab
barna cukor0.25 bögre
mazsola0.25 bögre
porcukor a tálaláshoz1 kevés

Elkészítés

1. lépés

190 fokra melegítsük elő a sütőt. Tegyük a lisztet egy tálba, morzsoljuk hozzá a Ramát, amíg darabos, morzsalékra emlékeztető tésztát kapunk. Adjunk hozzá egy kis vizet, hogy lágyabb tésztát kapjunk, majd dagasszuk nagyon óvatosan. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk a tésztát 35 cm átmérőjűre.Tegyük egy nagy tepsibe, kenjük meg a tészta közepét a sárgabarackdzsemmel. Egy tálban keverjük el az almát, fahéjat, fűszerkeveréket, reszelt narancshéjat, cukrot és a mazsolát, majd púpozzuk fel a tészta közepén. A tészta szélét körben nyomkodjuk az almás keverék tetejére, kis redőket képezve, de hagyjuk "nyitva" a pite közepét. 35-45 percig süsük, amíg a tészta szép aranybarna színt kap. Fóliázzuk le a közepét, ha az alma már jól megpirult. Ha megsült, távolítsuk el a fóliát, amennyiben szükségünk volt rá, és tálalás előtt szórjuk meg porcukorral a pite tetejét.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem