Lecsós tarhonya kolbásszal
Lecsós tarhonya kolbásszal
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 4 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • olaj - 2 evőkanál
  • Knorr Füstölthús-ízesítő kocka - 1 darab
  • füstölt kolbász - 100 gramm
  • tarhonya - 400 gramm
  • lecsó paprika - 6 darab

Elkészítés:

  1. Kevés olajon pirítsuk meg szép barnára a tarhonyát, sózzuk meg, majd főzzük meg apránként hozzáadva a forró vizet.
  2. A kockára vágott szalonnát olvasszuk fel egy serpenyőben és a forró zsíron pirítsuk meg a felszeletelt hagymát és a hosszában negyedekre vágott paprikát. Adjuk hozzá a karikára vágott füstölt kolbászt is. Morzsoljuk el rajta a füstölt hús ízesítő kockát és pirítsuk, pároljuk tovább a lecsót pár percig.
  3. Közben a paradicsomokat vágjuk be a csúcsaiknál, forrázzuk le és hámozzuk meg őket. Vágjuk negyedekbe, majd adjuk a készülő lecsóhoz.
  4. Pirítsuk, pároljuk együtt tovább kb. 8-10 percig, hogy a paradicsom megfőjön és levet eresszen, de a paprika maradjon még kissé roppanós. Ha kész, keverjük hozzá a megfőtt pirított tarhonyát és pirítsuk össze az összetevőket. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Tálalás előtt szórjuk meg frissen vágott petrezselyemzölddel.