Lecsós tarhonya kolbásszal a Főételek kategóriában
Kevés olajon pirítsuk meg szép barnára a tarhonyát, sózzuk meg, majd főzzük meg apránként hozzáadva a forró vizet.
A kockára vágott szalonnát olvasszuk fel egy serpenyőben és a forró zsíron pirítsuk meg a felszeletelt hagymát és a hosszában negyedekre vágott paprikát. Adjuk hozzá a karikára vágott füstölt kolbászt is. Morzsoljuk el rajta a füstölt hús ízesítő kockát és pirítsuk, pároljuk tovább a lecsót pár percig.
Közben a paradicsomokat vágjuk be a csúcsaiknál, forrázzuk le és hámozzuk meg őket. Vágjuk negyedekbe, majd adjuk a készülő lecsóhoz.
Pirítsuk, pároljuk együtt tovább kb. 8-10 percig, hogy a paradicsom megfőjön és levet eresszen, de a paprika maradjon még kissé roppanós. Ha kész, keverjük hozzá a megfőtt pirított tarhonyát és pirítsuk össze az összetevőket. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
Tálalás előtt szórjuk meg frissen vágott petrezselyemzölddel.