Lecsós sült hús krumplival a Főételek kategóriában
A négy szelet tarját megmossuk, egy hőálló edénybe tesszük, olajjal - fél deci vízzel meglocsoljuk, a tetejére pedig ízesítésképp a félbevágott paprikát, a paradicsomot és hagymát tesszük. Sóval, borssal és köménymaggal ízlés szerint ízesítjük a húst!
200-220 fokon 30 percig sütjük alufólia alatt!
Lecsó alaphoz: a hagymát felvágjuk, a paprikát felkarikázzuk, a szalonnát kis kockára vágjuk.
Egy edénybe a felszeletelt hagymát, kockára vágott szalonnát megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a felkarikázott paprikát, paradicsomot. Végül hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és még 15 percig együtt pároljuk.
1 kg krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük.