Lecsós rizsesmáj
Lecsós rizsesmáj
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 2 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • olaj - 3 evőkanál
  • rizs - 2 dl
  • paprika - 3 darab
  • csirkemáj - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. A hagymát és a paradicsomot megpucoljuk. A hagymát finomra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot felkarikázzuk. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a hagymát és a paprikakarikákat, majd kicsit később a paradicsomot is, vagy a lecsót. A májat a hártyáitól megszabadítjuk, megmossuk, majd a lecsós alapba tesszük. Ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, kb. 8 dl langyos vízzel felöntjük.
  2. Amíg felforr, addig a rizst átöblítjük hideg vízben. Amikor az étel már jól felforrt, hozzáadjuk a rizst és lassú tűzön kb.15 perc alatt készre főzzük.Lefedve 10 percig állni hagyjuk, hogy a majdnem kész rizsszemek megpuhuljanak és magukba szívják a maradék nedvességet.