Lecsós Pangasius filé, burgonyás palacsintatésztában
Lecsós Pangasius filé, burgonyás palacsintatésztában
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 6 darab
  • tej - 6 dl
  • burgonya - 40 dekagramm
  • liszt - 40 dekagramm
  • gomba - 380 milliliter
  • pirospaprika - 1 evőkanál
  • halfilé - 80 dekagramm
  • étolaj - 2 evőkanál
  • lecsó - 720 milliliter

Elkészítés:

  1. A halfiléket ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk, végül mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
  2. Egy másik serpenyőben egy evőkanál margarinon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát és hozzáadjuk a szeletelt gombát. Kicsit pirítjuk és beletesszük a lecsót. Összeforraljuk és ráhelyezzük a sült halszeleteket, majd készre pároljuk.
  3. A tojás, a tej és a liszt hozzáadásával palacsintatésztát készítünk. Belekeverjük a nyers, reszelt burgonyát, az étolajat, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  4. Forró serpenyőben kisütjük.
  5. Tálaláskor a kisütött palacsintára ráhelyezzük a halat, merünk rá a lecsós gombából és mint egy batyut összecsomagoljuk.