Lecsós-gombás sertéspörkölt, túrós-tejfölös galuskával
Lecsós-gombás sertéspörkölt, túrós-tejfölös galuskával
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • víz - dl
  • tejföl - 2 dl
  • vöröshagyma - 2 darab
  • tojás - 6 darab
  • olaj - 1 evőkanál
  • liszt - 60 dekagramm
  • túró - 40 dekagramm
  • Knorr Házias Pörköltalap - 2 darab
  • paradicsomlé - 1 dl
  • bacon - 15 dekagramm
  • sertéscomb - 70 dekagramm
  • őrölt pirospaprika - 1 evőkanál
  • mangalica zsír - 1 evőkanál
  • szeletelt gomba konzerv - 220 milliliter
  • lecsó konzerv - 750 milliliter

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, nem túl apró kockára vágjuk és a bacon szalonnával együtt a zsíron megpirítjuk.
  2. Beletesszük a házi lecsót. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk az őrölt piros paprikát és a felkockázott sertés combot.
  3. Hozzáadjuk a házi paradicsom levet és pár percig forraljuk. Hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát és a szeletelt gombát. Egy kevés vizet öntünk alá és hozzátesszük a Knorr Házias pörkölt alapot. Ha szükséges sózzuk és borsozzuk, majd készre főzzük.
  4. A tojásokat elmorzsoljuk a túróval, majd összekeverjük a tejföllel hozzáadjuk a sót és belekeverjük a lisztet. Alaposan összekeverjük és forró sós vízben amihez egy evőkanál étolajat adtunk beleszaggatjuk a tésztát és ha feljön a víz tetejére, kiszedjük és hideg vízzel öblítjük.